Tu terapeut

Tu ca centru

O perspectivă potrivită din care să iei în calcul posibilitatea de a deveni terapeut este tu ca centru. Care este pornirea interioară care hrănește ideea de a deveni terapeut? Care sunt ideile pe care le ai despre acest proces? Cum te imaginezi că vei fi la sfârșitul cursului? Privește pe îndelete înăuntrul tău și clarifică-ți gândurile, sentimentele și ideile despre tine în postura de terapeut, despre tine devenind terapeut. Acesta va fi angajamentul tău față de tine. Și în același timp, busola ta pe măsură ce vei descoperi metoda terapiei primei cauze și pe tine ca persoană.

În primul rând este experiența

Primul an de studiu este un moment în care doar te descoperi pe tine și experimentezi în mod direct terapia primei cauze. Totuși, dacă îți dorești și ai calitățile necesare de a deveni terapeut, anul al doilea te va introduce treptat în ceea ce înseamnă universul de a fi terapeut. În perioada în care ești client, nevoile tale sunt pe primul loc. Te poți concentra pe deplin asupra ta. Când ești terapeut, trebuie să poți folosi această experiență. Trebuie să faci diferența între propriile tale nevoi și persoana ta în timpul ședinței de terapie și ceea ce clientul este și nevoile acestuia.

Diferența pentru tine client și tu terapeut

Altă diferență importantă este aceea că atunci când ești client tu alegi în mod conștient care sunt problemele pe care dorești să le rezolvi. Pe când pe drumul de a deveni terapeut probleme tale pe care le cunoști sau nu vor fi scoase la iveală de către ceea ce va fi predat de la un atelier la altul. Într-un fel, te vei urca la bordul unui roller coaster al sinelui. Călătoria va trece prin locuri de care ai cunoștință sau de care nu ai cunoștință. La sfârșitul călătoriei de a deveni terapeut este de fapt un alt început. Acest moment este diferit și personal pentru fiecare, dar sunt câteva experiențe care se regăsesc în mai multe cazuri:

  • un simț al sinelui mai dezvoltat;
  • o  perspectivă mai amplă asupra a ceea ce înseamnă deasupra, dedesubt și despre lumea în care trăim;
  • un nou set de unelte puternice pentru a-ți îmbunătății viața, precum și noi abilități de a găsi și împărtăși sensul pe care îl au unele lucruri.

Putere asupra propriei persoane

Chiar dacă diferența este semnificativă și vei deveni o persoană mai amplă și mai profundă, vei rămâne o ființă umană. Doar că vei fi una mai plină de suflet, conștientă și implicată. Fără nicio excepție, cursul sau descoperirile pe care le vei face în această perioadă și prin practicarea acestei metode nu trebuie să le lași să te influențeze pentru a te poziționa ca guru sau asemenea persoană autoritară, sau să te consideri într-o poziție de putere față de alții. Tu ca terapeut (și nu numai) vei fi încurajat să rămâi viu, nou și să îți crești puterea asupra propriei persoane, nu asupra celorlalți. Poți citi mai multe în codul de conduită al EARTh care se aplică de asemenea și studenților și terapeuților Evadio.

Să ajungi trainer

În plus, pentru cei care și-au primit diploma de terapeut, drumul către a deveni instructor poate fi deschis. Acest drum poate să îmbogățească chiar mai mult experiența în legătură cu propria persoană ghidat fiind de terapia primei cauze. Să înveți să predai această metodă și predatul ei efectiv îți vor acorda posibilitatea de a naviga pe o nouă hartă cu propriile ei descoperiri, bogății și provocări. De asemenea, îți poate îmbunătății viața pe parcurs.

O ușă deschisă

În final, scopul Evadio România este să facă disponibilă metoda terapiei primei cauze îndiferent de ce educație ai primit anterior, ca pe o poartă către vindecare și o mai bună calitate a vieții pentru tine și pentru viitorii tăi clienți.

<< Pasul 19       < Pasul 20 >      Pasul 21 >>