Terapeutul

Abilități

Terapeutul este o persoană care deține cunoștințele și abilitățile necesare să identifice probleme cauzate de experiențe traumatice reprimate. Acesta poate selecta și utiliza uneltele psiho-terapeutice potrivite pentru a procesa aceste evenimente și perioade traumatice. Acest proces are loc în corp, în suflet și la niveluri spirituale de experiență. Această expertiză este certificată prin urmarea cursurilor și absolvirea unei școli specializate.

Rolul acestuia este să te ghideze prin toate fazele terapiei într-un astfel de mod încât vei avea permanent libertatea propriilor alegeri și propria perspectivă.

Responsabilitatea

Terapeutul este responsabil să abordeze toate încărcăturile pe care le exprimi și să te ghideze folosindu-se de toate elementele de comunicare pe care le folosești, cum ar fi dar nu limitate la: cuvinte, gesturi, imagini, sunete și emoții.

Totuși, sub nicio formă, nu va încerca să te convertească la anumite credințe, practici sau mod de viață. Decizia ta de a avea anumite convingeri este respectată. Însă, s-ar putea să evidențieze cum aceste convingeri par să relaționeze cu problemele tale, dacă aceasta este situația.

Codul de conduită

Terapeutul are obligația să respecte codul de conduită urmat de membrii Asociației Europene pentru Terapie prin Regresie. Îl poți descărca de aici. În plus, comportamentul terapeutului nu se va limita la regulile menționate în regulament. Aceste reguli cuprind prin extensie o conduită care plasează pe primul loc bunăstarea clientului în timpul și după sesiunea de terapie.

Poți deveni terapeut

Dacă dorești să te îmbarci în călătoria de a deveni terapeut te rog să accesezi rubrica Studiază sau secțiunea Școala Evadio.