Provocarea

Deschis și la obiect

Provocarea principală a terapiei primei cauze este dată de aspectul confruntațional. Acesta înseamnă că pe parcursul sesiunii de terapia primei cauze te vei confrunta în mod direct cu problema pe care dorești să o rezolvi. De aceea, te vei confrunta cu încărcături somatice, emoționale și mentale uneori chiar la un nivel intens. Acest proces este necesar pentru a ajunge la nivelurile adânci ale problemei tale. În cele din urmă vei ajunge la sursă, la prima cauză a problemei cu care te confrunți. Această metodă terapeutică nu va căuta să te ghideze pe calea ușoară. Mai degrabă caută și te ghidează pe cale așa cum se așterne aceasta. Face acest lucru, acordându-se precis cu partea ta de experiență personală din problema pe care dorești să o rezolvi.

Provocarea primului lucru care vine în minte

Pentru ca terapia să fie eficientă, vor fi luate în considerare lucrurile așa cum apar ele în primă instanță în minte în timpul procesului terapeutic. Aceasta deschide poarta către o cale diferită de experiența de zi cu zi. În același timp, scoate la iveală aspectele tale profunde. Pe unele dintre acestea nu le-ai luat în considerare până acum. Să lucrezi cu ele nu este neapărat dificil. Cu toate acestea, să te confrunți cu ele te poate pune în contrast cu obiceiul de zi cu zi de a da imediat un sens tuturor experiențelor tale.

Sensul

Lucrurile capătă sens și este important să se întâmple așa. Totuși, un sens complet nu apare la începutul sesiunii de terapie ci mai degrabă la sfârșitul ei. De aceea, probabil te vei confrunta în timpul primei experiențe terapeutice cu efortul de a reține pornirea de a găsi imediat sens pentru ceea ce experimentezi. În loc de aceasta, mergi cu fluxul creat de problema cu care te confrunți în acest moment.

Provocarea ideilor pe care le ai

În plus, poți să experimentezi, în timpul acestui contact direct cu sinele tău profund, situații care să îți provoace viziunea ta asupra lumii și asupra ta de dinainte de sesiune. Și acesta este unul dintre aspectele confruntaționale. De exemplu, existența sufletului, a sufletului tău, sau în cazul în care ajungi într-o experiență care arată ca o viață trecută, existența vieților trecute.

Procesul terapeutic nu are ca obiectiv să te facă să crezi în ceva. Doar te va ghida pe calea pe care tu o așterni în concordanță cu caracteristicile problemei pe care o ai. Deciziile pe care le iei cu privire la caracterul experiențelor pe care le întâlnești în timpul terapiei sunt întru totul o decizie personală. Acestea fiind spuse, ai libertate deplină să reflectezi asupra lor. Dar, doar la ceva vreme după ce sesiunea se va fi încheiat. De fapt, indiferent care este decizia ta, te rog să ții minte că obiectivul terapiei este să vindece, să te ajute să îți rezolvi problema. Restul este o experiență, o călătorie personală.

Consecințe

În aceste condiții, nu poți trece printr-o sesiune de terapia primei cauze dacă suferi de boli cardiace. Natura confruntațională a terapiei și uneori nivelul ridicat de implicare emoțională în procesul terapeutic îți pot angaja inima pe deplin. În plus, ai nevoie să îți poți folosi mintea ca o interfață între aici și acum, și nivelurile profunde ale sinelui tău. La fel de importantă este conștientizarea propriul corp și a propriilor emoții având în vedere că prin intermediul lor este construită calea către prima cauză.

Un proces viu

În concluzie, această metodă terapeutică nu este menită să fie un proces ușor, un efort pasiv ci unul plin de viață și provocator. Aceasta la rândul ei oferă beneficiul unui număr redus de sesiuni (una sau două) pentru a rezolva cele mai multe din problemele cu care ajungi la terapie. În același timp, îți oferă posibilitatea să obții rezultate pe termen lung în doar cele câteva ore cât durează o sesiune.

Lectură suplimentară

Toată agitația din interiorul tău provocată de aspectul confruntațional se liniștește după ce se încheie sesiunea de terapie. Pentru a facilita acest proces poți urma sfaturile menționate la secțiunea Accentele.

<< Pasul 12       < Pasul 13 >      Pasul 14 >>