Programe dedicate

Adolescenți și cupluri

Două grupuri de persoane se lovesc de provocări specifice din simplul motiv al naturii situației în care se află: asolescenții și cei implicați într-o relație de cuplu. Pentru fiecare dintre aceștia, metoda folosită în cadrul atenției focalizate și al terapiei primei cauze poate să aducă acel extra imbold care să transforme situații extreme în oportunități. Transformarea poate fi realizată fie prin a te ghida către o nouă perspectivă în cadrul aceleiași situații, sau pentru a prinde oportunitatea momentului și a crește în cadrul aceluiași proces.

Situații

Probabil situațiile care te provoacă cel mai des sunt cele în care:

  • simți că te-ai blocat;
  • ai dificultăți în a te accepta așa cum ești sau a-ți accepta corpul;
  • crezi că nu poți face nimic în legătură cu o situație care te privește în mod direct;
  • trăiești cu percepția că toți sau partenerul este împotriva ta sau te înțelege greșit de cele mai multe ori.

Povara

Cu toții trecem prin astfel de provocări, dar uneori prețul pe care ne fac să îl plătim devine o povară care ne afectează întreaga viață. De obicei, este recomandat să depui cele mai bune eforturi pentru a depăși situația cu care te confrunți. Și acest lucru este valabil în continuare. Totuși, dacă în urma unor încercări repetate rezultatele pe care le obții te pun în aceiași situație, ca într-o buclă, a venit momentul să ceri ajutor. O altă situație în care îndrumarea îți poate fi de folos este aceea în care indiferent cât de tare se pare că încerci, nimic nu se schimbă.

Consecințe

Consecințele traiului prelungit în astfel de situații poate avea efecte nedorite pe multe niveluri, afectând din ce în ce mai multe aspecte ale vieții tale și ale tale.

Cerințe

Două lucruri sunt necesare pentru a beneficia fie de sesiuni de atenție focalizată, fie de sesiuni de terapia primei cauze. Pentru adolescenții sub 18 ani de acordul părinților și propria dorință de a te schimba. Iar pentru cupluri, amândoi să vă doriți în mod sincer să fiți împreună și să confirmați pe deplin și independent că vreți să fiți parte din procesul de consiliere.

Mai multe informații

În cazul în care ai nevoie de mai multe informații sau pentru situații specifice, te rog să mă contactezi.