Prima întâlnire

Chiar de la prima întâlnire, terapia primei cauze este un pas înainte hotărât către sinele tău. În aceste câteva ore ale călătoriei interioare de explorare, tu ești centrul iar terapeutul un ghid activ. Înainte așteaptă momente divicile și provocatoare.

Cu toate acestea, bogățiile sinelui tău profund vor ieși la suprafață până la sfârșitul sesiunii. Acestea îți vor oferi puterea să fii mai mult decât ceea ce erai înainte de sesiunea de terapie a primei cauze. Este o experiență personală de primă mână care poate fi înțeleasă doar dacă este trăită.

Întrebări, răspunsuri și momentul deciziei

Înainte de toate, la prima întâlnire te rog să întrebi liber tot ceea ce dorești să fie lămurit în legătură cu metoda terapeutică și în legătură cu terapeutul. Acesta este și momentul în care conform propriului liber arbitru te poți decide dacă vei continua procesul terapeutic sau nu. În această perioadă, împreună cu terapeutul vei lua decizia pentru metoda de terapie potrivită circumstanțelor tale personale și a problemei cu care te confrunți.

Interviul biografic

În al doilea rând, înainte de prima ta sesiune de terapie vei primi atenție specială în cadrul unui interviu biografic. Interviul are scopul de a identifica cele mai importante momente din viața ta, din copilărie și până în prezent, iar în prezent să ofere o imagine a:

  • stării ta sociale prezente (familie, ocupație, activități care te pasionează);
  • intervenții medicale majore;
  • boli cronice;
  • adicții;
  • alte elemente relevante care apar în timpul discuție.

Interviul are loc doar în cadrul primei întâlniri și durează în general între 45 și 90 de minute.

Lectură suplimentară

Dacă nu ai făcut-o încă, te rog să citești secțiunile (Tu, Acțiune, Fapte, Probleme, Ajutor) din cadrul secțiunii Începe din meniu.

<< Pasul 8       < Pasul 9 >      Pasul 10 >>