Prima cauză, din umbră spre lumină

Un drum interior

Prima cauză, în esența ei, te îndrumă cu precizie către sinele tău. Inițiază un drum interior către cunoașterea și descoperirea de sine. În cadrul terapiei, prima cauză este în strânsă legătură cu o problemă, cu o situație dificilă cu care te confrunți. De aceea, drumul către care te inițiază prima cauză te va provoca și te va pune la încercare.

Provocarea

Deja simți provocarea, te simți încercat de problema pe care o ai. Și contrar primei impresii este un semn pozitiv. Este suficient să privești în urmă către anii de zile în care prezentul doar curgea pe lângă tine. Erai prins într-un laț invizibil. Prins fiind, ajungeai iar și iar în anumite contexte. Sau din contră, primeai o direcție clară care culminează acum sau o va face în viitor cu un moment de criză.

Greutatea

La un moment dat a apărut durerea. Mai întâi era ca un disconfort. Apoi gradual, într-un ritm mai rapid sau mai lent, a crescut în intensitate și a început să te apese cu greutatea ei. Momentul în care greutatea cu care te-ai obișnuit trece granița și devine neobișnuită reprezintă alegerea ta conștientă către eliberare. Tu decizi când nu mai răspunzi cu „Îmi este bine!” chiar dacă nu îți e și admiți că ai o problemă, o greutate pe care nu mai vrei să o porți.

Călătoria

Călătoria ta începe cu apăsarea greutății pe care o porți în căutare de ajutor, de îndrumare. Astfel, treci pragul către o nouă lume. Greutatea cu care vi este pusă înăuntrul tău, împreună cu trăsăturile care o fac să fie a ta. Această poziționare o transformă în acul unei busole care te va așeza pe drumul către prima cauză. Cheia pentru poarta către prima cauză ești tu. Tu cel dornic în mod sincer să explorezi deschis drumul așternut în fața ta. Drumul deshis de aspectele personale ale problemei pe care încerci să o rezolvi.

Tu de dincolo

Odată identificate precis și corect, aspectele care fac să fie întradevăr problema ta construiesc o punte către dincolo. Deodată, ceea ce te deranjează nu mai este doar un simptom. Se transformă în repere către o parte din tine dincolo de aici și acum. Pentru prima dată după mult timp, poți întrezări un nou orizont. Începi să speri la un alt tu. Pas cu pas, de la unul la altul indiciile apar ca mici scânteieri îndrumătoare.

La începutul călătoriei de dincolo sunt doar cuvinte, poate chiar un singur cuvânt. Primul care îți vine în minte. Dar este suficient. Fiecare dintre aceste cuvinte conține cel puțin o trimitere către un altul, și către un altul. Pe măsură ce te adâncești în această experiență, scânteierile se transformă în luminițe care rămân aprinse. Acestea împreună aduc lumină către o parte din tine uitată și care cere ajutor.

Eliberarea de prima cauză și reîntregirea

Lumina conștienței revărsată și păstrată asupra acestui moment eliberează părțile din tine rămase blocate, leagă firul narațiunii pe care ai trăit-o, dau cele ce nu îți aparțin ție înapoi celor de unde au venit și recuperează cele ce îți aparțin și au plecat temporar de la tine. Parcurgerea acestei iluminări te reașează ca un întreg, iar strigătul de ajutor se transformă în povețe și împăcare. Acestea împreună îți aduc sufletului o bucurie care răzbate și răsună în toate timpurile și locurile unde ai fost, ești și vei fi.

Revenirea

Revenirea în aici și acum este clară, lină și plină de o energie nouă și pozitivă. Ceea ce poți e mai mult, ceea ce ești e mai proaspăt, ceea ce vrei beneficiază de libertatea oferită de vindecare.

Noi provocări

După o perioadă de așezare a noului, vine timpul pentru noi provocări. Fie că sunt unele cu prima cauză în trecut sau altele cu prima cauză în prezent ai mai multe resurse pentru a le confrunta și a le face față. Ai conștiința propriei persoane de dincolo de aici și acum, de dincolo de cuprinsul mărginit al propriului corp. Și poate cel mai important, începi să conștientizezi propria putere de aici și acum, din timpul tău, din locul tău și din corpul tău.

Share
Posted in Despre terapieTagged , , ,