Originea Evadio

Desene realizate de Marianne Carolus. De la stânga spre dreapta: 1. Creația 2. Io – vaca albă 3. Prima cauză – Prometeus 4. Dagonul 5. Omul Evadio 6. Din broască în prinț 7.Copacul Treptelor Vieții Adevărate.

Originea Evadio este în Germania fiind creată de Dr. Marianne Carolus după o succesiune de evenimente care i-au marcat viața și care în final au avut un rol foarte important asupra felului în care programul de studiu Evadio arată în prezent, punând accent pe „cum” ca o parte foarte importantă a cursulului.

Aproape de moarte

Marianne a avut o experință care aproape i-a cauzat decesul după un accident suferit în trafic la vârsta de 16 ani, căruia i-au urmat 7 săptămâni de spitalizare la secția de neurologie-pshihiatrie a unui spital. Trăind alături de pacienți cu boli mentale s-a hotărât să nu urmeze Academia de Arte ci un mod bun de a face psihiatrie.

În perioada studiilor de medicină și andragologie între 1967-1974 a făcut parte nu doar din Comunitățile Terapeutice din Anglia, dar și din Goetheanum (Elveția) pentru a urma ateliere de Antropozofie experimentând numeroase lucruri, printre care și cursuri de Yoga. În acest fel, a fost așezată baza Ezoterică pentru viitorul ei. A ajuns să se implice intens în educația copiilor și a avut revelația modului în care copiii se dezvoltă fiind mamă a trei copii dar și doctorul a trei școli Waldorf. În școlile Waldorf, ciclul anotimpurilor este esențial iar ritmul o idee centrală pentru predare. Să fie un astfel de doctor a însemnat vizitarea fiecărei școli o zi pe săptămână, consultând și oferind îndrumare copiii la solicitarea profesorilor. În același timp a organizat ateliere și a publicat articole în revista Antropozofia.

Absolvirea școlii de terapia vieților trecute

Apoi, în perioada 1995-1997 a absolvit școala Tasso (cu ateliere susținute de Hans ten Dam și Trisha Caetano) și a participat la mai multe ateliere ale Dutch S.R.N. (Fundația pentru Terapia vieților trecute din Olanda – ateliere organizate de Tineke Noordegraaf și Bob Bontenbal). În 1997 și-a deschis propriul cabinet de practică și din 1999 a publicat articole despre propriile experiențe din terapia vieților trecute, cele mai multe în Info3, o revistă germană despre spiritualitate.

Articole

Marianne, a debutat în revistă cu o serie de articole despre anotimpuri și semnificația lor spirituală. Primul a fost despre Halloween și diferența între duhurile bune (duhul sfânt), adică sufletele care și-au găsit drumul înapoi în lumină și sufletele rătăcitoare. Aici a prezentat mai multe situații frumoase din terapia vieților trecute și cum funcționează aceasta pentru a ajuta sufletele agățate precum și viețile trecute să meragă în lumină.

Articolul despre carnaval a fost o altă oportunitate bună pentru a face legătura între viața de zi cu zi și anotimpuri cu viețile trecute și cu catarsisul. De Paște a publicat un articol despre ouăle colorate, cum acestea seamănă cu aura noastră, corpul nostru invizibil în mod normal care la nivelul sufletului este colorat cu diverse energii, este nemuritor așa cum spune și taina sărbătorii Paștelui. Despre cum lucrăm cu aceste energii identificate în funcție de culoarea lor ca parte a tehnicilor folosite în terapia vieților trecute. De Crăciun, Marianne a scris despre copiii care nu ajung să se nască, și despre sufletele copiilor după întreruperile de sarcină și avorturi (care rămân atașate de mamă, tată, fost părinte, sau frate sau soră) așa cum le-a regăsit în terapia vieților trecute. Aceasta a fost o serie lungă de articole plublicate de-a lungul anilor, de fiecare dată cu exemple din practica sesiunilor de terapie.

La scurt timp înainte (2005-2006) Marianne Carolus a publicat Destiny Speaking (Destinul care vorbește). Hans ten Dam a citit cartea și a spus: „Ești prima persoană care a făcut legătura între principiile esoterice și terapia vieților trecute (TVT)”.

Fondarea EARTh

În august 2006, a fost fondată Asociația Europeană a Terapiilor prin Regresie, în engleză prescurată EARTh (European Association for Regression Therapy) prin participarea terapeuților de TVT și a școlilor de TVT din Frankfurt, Germania. Mulți dintre membrii fondatori erau studenți Evadio.

Evadio

La acea vreme, Evadio era o tânără școală germană pe care Marianne a înființat-o în 2004 în Bad Wimpfen cu două grupuri parlele de studenți entuziaști. Marianne a întreținut legături cu studenți din România încă din anul 2000 care plănuiau să înceapă și aici o școală Evadio. Mai târziu, această școală a început să îți desfășoare activitatea organizată de Adrian Nache. Acum, cursurile în cadrul celor două școli (din Germania și România) folosesc un manual care a fost realizat cu ajutorul studenților și al Barbarei Scheibel despre această metodă de TVT. A fost gândit să fie folosit împreună cu cartea Deep Healing scrisă de Hans ten Dam și din acest motiv a fost realizat într-un mod diferit.

Terapia vieților trecute și viața

Din punctul de vedere al lui Marianne, practicarea terapiei vieților trecute este încrustată în viața de zi cu zi. Viața crește, dar acest lucru înseamnă mai mult decât doar expansiune. Înțelepciunea o reprezintă cunoștințele păstrate vii. Știința ar trebui să fie înțelepciune, dar a ales să se reducă la cunoștințe și atât. Doar faptele fixe, stinse, moarte sunt „reale” din punct de vedere științific. Viața este exclusă. Consecințele practicării acestei științe limitate sunt vizibile în societate de jur împrejurul nostru. Creșterea, urmând acest fel de abordare este aproape în întregime cunoscută ca „mai mult și mai mare”. Iar perpetuarea acestui fel de a face lucrurile solicită și impune din ce în ce mai mult control sub diferite forme.

Un mod de a învăța asemănător ritmului vieții

Viața are un fel diferit de a crește, incluzând ritm. Evadio și-a dorit de la început o manieră de predat și învățat care să fie precum viața. Asta a însemnat o creștere naturală și cu stiluri diferite în România și Germania. A crescut natural, fără vreun fel de promovare, cu excepția articolelor scrise din când în când. Doar a oferit ceea ce studenții au cerut și a lăsat lucrurile să se întâmple. Marianne și-a investit eforturile sperând și urmărind consolidarea în locul expansiunii.

Asta înseamnă găsirea propriilor rădăcini și a locului în care să crești aici și acum.