Metode

Atenție focalizată

Sesiunile de conștiență focalizată au ca scop principal să aducă claritate asupra unei situații, asupra unei probleme. Odată ce claritatea este obținută poți începe să faci schimbări conștiente în viața de zi cu zi bazate pe această claritate. Vei avea o misiune personală de îndeplinit, o temă. Și de la o sesiune de conștiență focalizată la următoarea, o nouă claritate va fi căutată ținând cont de rezultatele misiunii îndeplinite între timp. Apoi, vei avea o nouă temă de îndeplinit care în timp te va aduce din ce în ce mai aproape de obiectivul tău. În această conjunctură, propriul tău nivel de implicare și hotărâre sunt unelte foarte importante pentru a genera schimbarea pe care o cauți.

De aceea, o sesiune de conștiență focalizată este recomandată când principala problemă cu care te confrunți este lipsa de claritate. Când problema este că nu îți dai seama exact care este problema ta. Asemenea situații se pot întâmpla:

  • în relațiile de cuplu;
  • când crești copii;
  • în adolescență;
  • în timpul unor perioade turbulente sau când au loc schimbări importante;
  • când răspunzi pentru gestionarea unor proiecte importante;
  • dacă ai de dus la îndeplinirie sarcini care te copleșesc;
  • în momente cheie de decizie și așa mai departe.

Terapia primei cauze

Terapia primei cause ia partea clarificată a felului în care ești afectat de problema pe care o ai și o folosește ca pe o busolă către prima cauză a problemei pe care o ai și vrei să o rezolvi. Sesiunea de terapia primei cauze te duce la acest moment al cauzei rădăcină. Odată ajuns acolo, te ghidează astfel încât să te poți reechilibra în întregime. Dar, în special, acea parte din tine care a jucat un rol în respectivele circumstațe. După reechilibrare vei primi și integra ca pe o experiență completă ceea ce înainte de sesiune era doar un strigăt de ajutor. Aceste noi daruri îți vor da puterea să aduci prospețime în viața ta de aici și acum, eliberându-te de simptomele care aparțineau trecutului.

De obicei, o terapie combinată de conștiență focalizată și terapia primei cauze durează 3-4 ore.

Totuși, atunci când are loc o primă întâlnire, se mai adaugă la perioada menționată anterior circa 45-90 de minute de interviu biografic. Orice fel de întrebări sunt de asemenea bine venite în această perioadă. Toate acestea conduc durata totală a unei prime întâlniri către 4-5 ore. De aceea, te rog să ții cont de acest lucru și să îți organizezi programul în consecință.

Privire de ansamblu asupra celor două metode

În continuare, poți consulta o privire de ansamblu a principalelor elemente implicate în sesiunile de conștiență focalizată și de terapia primei cauze.

ElementSesiune de atenție focalizatăSesiune de atenție focalizată înaintea unei sesiuni de terapia primei cauzeSesiune de terapia primei cauze
Metoda de bazăInvestigativă - Bazată pe lucru individual (temă)InvestigativăIdentificarea primei cauze
ObiectivClaritate/O nouă perspectivăIdentificarea clară a problemei taleVindecarea problemei tale
După sesiuneRecomandări pentru trecerea la acțiune bazate pe noua perspectivă (temă)Sesiune de terapia primei cauzeStabilizarea noului
Nivelul de conștiențăConștientConștientConștient, subconștient și conștient profund
ÎncărcăturiÎn mare parte mentale și emoționaleSomatice, mentale, emoționale și imaginativeSomatice, mentale, emoționale și spirituale
Se poate adresaIndivizilor, cuplurilor și entităților juridiceIndivizilorIndivizilor
VârstaMai mare de 14 ani, inclusiv(1)Mai mare de 18 ani, inclusiv(1)Mai mare de 18 ani, inclusiv(1)
Numărul maxim de sesiuni pentru o problemă specificăDepinde în mod strâns de nevoile individuale corelate cu obiectivul stabilit1-7(2)1-7(2)
Intervalul minim între sesiuni7 zile3-4 săptămâni(3)3-4 săptămâni(3)
Durata unei sesiuni90 min30-90 minAproximativ 3 ore
Contribuția financiară100 lei sau 25 eur/oră100 lei sau 25 eur/oră100 lei sau 25 eur/oră

1. Pot fi făcute excepții în funcție de particularitățile fiecărei situații.
2. Marea majoritate a problemelor sunt rezolvate după o singură sesiune..
3. Intervalul între sesiuni poate varia în cazul clienților care călătoresc pentru terapie de la distanțe mari și în cazul bolilor cronice sau terminale.

Te rog să privești tabelul de mai sus doar ca pe un ghid. Pentru situații particulare, te rog să mă contactezi.

<< Pasul 7       < Pasul 8 >      Pasul 9 >>