Identitatea

Identitatea cu care te-ai obișnuit

În viața de zi cu zi, numeroasele simțuri, gâduri și interacțiunea cu cei din jur te ațâță în mod constant. Cel mai adesea, în concordanță cu acestea îți vei forma o părere despre tine. Caracterul repetitiv al acestui proces tinde să formeze senzația puternică despre tine că ceea ce se află sub pielea ta este tot ce ești tu. Totuși, în decursul unei sesiuni de terapia primei cauze vei experimenta un nou fel de a accesa informația. Vei intra în contact cu părți din tine care se află dincolo de pielea ta. Procesul va începe cu primul lucru care îți vine în minte pornind de la încărcăturile active din corpul, emoțiile și mintea ta.

Identitatea cea nouă

În timpul acestui proces, percepția ta de ”eu” se va extinde din ce în mai mult te vei fi adâncit în tine. Felul în care informația curge se va schimba. Spre exemplu, nu vei mai avea nevoie să îți amintești ceva. În schimb, pur și simplu vei merge la momentul în care acel ceva s-a întâmplat. Acolo vei avea acces la informația legată de subiectul de interes. Mintea devine un colector de imagini, mirosuri, sunete, gust și cunoștințe dincolo de aici și de acum. Și acesta este un mod obișnuit de a accesa informații. Este doar diferit de cel cu care ești obișnuit și te-ai obișnuit în viața de zi cu zi.

Odată cu această experiență, percepția ta asupra „eului”, ”eul” tău se va schimba și va provoca conceptul că tot ceea ce ești se află sub pielea ta pe care îl percepi în mod obișnuit. Totuși, este propria ta alegere și propriul tău demers să tragi noi concluzii, dacă vei trage vreunele. Și mai mult decât atât, de a le încorpora în aici și acum, în viziunea ta zilnică și în acțiunile tale de zi cu zi, formând identitatea ta cea nouă Și acest lucru înseamnă să te dezvolți și are nevoie de sprijin pentru a crește.

Susține noul

Experiențele întâlnite în cadrul momentului primei cauze și recent reechilibrate sunt sursa schimbărilor de aici și acum. Acestea au nevoie să se așeze și să crească înăuntrul și înspre în afara ta. Chestionarea și contestarea mentală a acurateții acestor experiențe împiedică creșterea și integrarea experiențelor benefice, deoarece folosești unelte și resurse diferite pentru a chestiona și respectiv pentru cultiva și îngriji transformarea pozitivă la care ai căpătat acces.

Aici și acum, o nouă identitate

Înainte de sesiune, tu ca sine de acum te conectezi cu prima cauză a problemei tale. După sesiune, tu ca sine de acum te conectezi cu noua experiență, cu un nou și tranformat tu. Acest lucru se întâmplă în corpul tău de aici și acum. Tu și corpul tău veți cuprinde o nouă experiență benefică pe cale să se integreze. Această nouă experiență benefică este fragilă la început, asemeni unui nou născut. Într-un timp mai degrabă scurt, va deveni mai puternică și mai stabilă dacă cel puțin este lăsată în pace și în cel mai bun caz susținută.

Lectură suplimentară

Pentru mai multe informații despre cum să sprijini acest proces benefic și să susții identitatea ta cea nouă, te rog să citești secțiunea Accentele.

<< Pasul 13       < Pasul 14 >      Pasul 15 >>