Direcție

Start în direcția ta

De la naștere pornești într-o călătorie a sinelui urmând ca direcție traiectul sufletului tău. La început, este în mod predominant doar mișcare, urmând tiparele prestabilite ale naturii de creștere și dezvoltare, amestecate cu cele dictate de moștenirea de familie, mediul tău social și sinele tău interior. Dar mișcarea în sine nu înseamnă neapărat direcție. Cu cât crești mai mult, cu atât mai mult din tine se poate manifesta aici și acum și cu atât mai folositor este să ai o direcție.

Din exterior către interior

În perioada în care ești un adult tânăr, mișcarea se schimbă din cea dirijată de ceea ce este în afara ta, în cea generată de interiorul tău. Cam pe la acest moment, să ai direcție devine o resursă valoroasă pentru bunăstarea sufletului tău. Pentru că, dacă este folosită în mod corespunzător, să păstrezi o direcție poate deveni izvor pentru:

  • motivație;
  • scop;
  • energie;
  • ușurință;
  • perspectivă;
  • și speranță.

Direcție de-a lungul drumului tău

Având o direcție în minte și suflet, găsirea propriei căi devine o strădanie cu mai mult sens și mai ușor de administrat. Găsirea propriei căi poate fi de asemenea un proces de lungă durată, sau unul scurt dar cu provocări în ceea ce privește rămânerea pe ea. Oricum ar fi, ia-o pas cu pas, zi după zi, oră după oră. Ai putea găsi ajutor și îndrumare în eforturile tale de a învăța cum s-au descurcat alții să își dozeze eforturile și să-și găsească răspunsurile. Încearcă să afli ce ți se potrivește ție. Acordă atenție lucrurilor care te atrag și experimentează-le într-o manieră aproape de sufletul tău și plină de sens. Indicii și informații folositoare vor începe să apară de la o strădanie la alta. Adună-le unul câte unul. Apoi, încet, încet vor începe să se adune ca într-un puzzle complex care începe să capete sens pe măsură ce îl privești.

Îndrumare

În timp ce înveți și faci efortul să îți păstrezi atenția ageră pentru noi perspective și oportunități, s-ar putea să ai suficient noroc încât un profesor bun să îți acorde îndrumare către o anumită direcție potrivită ție. În alte cazuri, chiar situația în care te afli are rolul unui profesor. Iar alte dăți pare că ești pe cont propriu. Să capeți un punct de vedere care oferă o perspectivă nouă poate fi de un ajutor de neprețuit în astfel de situații. Iar perspectiva potrivită la timpul potrivit este o adevărată bogăție.

Înapoi la conștiență, înainte pe calea ta

De aceea, pe drumul către găsirea direcției, păstrează conștiența ca pe un prieten apropiat. Practic-o și să mergi într-o direcție potrivită ție va apare la un moment dat în mod natural.

<< Pasul 18       < Pasul 19 >      Pasul 20 >>