Cuvintele și felul în care le folosim. Articole inspirate din sesiunile de terapie.

Cuvintele și importanța lor

Cuvintele sunt din ce în ce mai folosite în viețile noastre pentru a comunica, învăța, înțelege și transmite informații. Și în acest context poate deveni o mare sursă de confuzie dacă folosești cuvintele:

  • Fără ai cunoștință despre înțelesul sau conotațiile lor;
  • Și uneori, din nefericire, chiar fără să îți dai seama că ai folosit un anumit cuvât sau o anumită expresie.

Pe deasupra, astfel de situații nu sunt doar o sursă de separare față de ceilalți dar chiar una de conflict cu cei cu care de fapt încerci să comunici.

Privire de ansamblu

Această secțiune adună articole dedicate felului în care folosim cuvintele și al înțelesului acestora. De vreme ce cuvintele sunt o unealtă importantă în cadrul unei sesiuni de terapie a primei cauze, felul în care sunt folosite trebuie să fie în mod precis luat în considerare. Din această perspectivă sensibilă și specializată despre cuvinte și felul în care sunt folosite, noi perspective răsar care pot fi folosite în mod benefic în viața de zi cu zi. Ca rezultat, asta îți va permite să comunici cu mai multă claritate și cu beneficii reciproce pentru tine și pentru partenerii tăi de conversație.

Obiective

Fiecare articol va căuta să atingă cel puțin unul dintre următoarele obiective:

  • Să arate un fel de a comunica cu mai multă claritate;
  • Să te ajute să devii conștient de puterea cuvintelor;
  • Să îți ofere posibilitatea să dai sens și să cauți sensul în cadrul comunicării.

Toate aceste eforturi practicate constant vor reașeza felul în care folosești limbajul. În consecință, aceasta îți permite să remodelezi felul în care gândești. Atunci, dacă vei alege, îți va putea acorda de asemenea posibilitatea de a remodela cine ești.

<< Pasul 17       < Pasul 18 >      Pasul 19 >>