Călătoria

Provocările studentului

Dacă îți dorești să pornești în călătoria de a deveni terapeut al primei cauze, te rog să ții cont că aspectele specifice metodei sunt amplificate când ești în postura de student. Procesul va fi unul provocator, pe mai multe niveluri, confruntațional și îți va schimba viața. Procesul nu pune accentul neapărat pe ceea ce cunoști ci mai degrabă pe cine și cum ești. De aceea, în primul rând trebuie să poți susține procesul terapeutic din punctul de vedere al clientului, îndeplinind toate condițiile corespunzătoare. În acest sens, te rog să accesezi secțiunea Compatibilitate, dacă nu ai făcut-o deja.

În al doilea rând, este nevoie să te poți imagina sincer participând la toate cursurile pe durata celor trei ani și la sesiunile de terapie ca terapeut student, respectiv client.

La final, dar nu în cele din urmă te rog să ai în vedere că vei pus în postura de client, ceea ce la rândul său îți va schimba viața. Aceasta înseamnă că și dacă la prima vedere nu pare să ai probleme presante pe care să vrei să le rezolvi, în funcție de subiectul abordat în cadrul atelierului, probleme din aceiași gamă vor fi scoase în evidență sau chiar extrase și folosite pentru exemplificare înainte de a fi rezolvate.

Altfel, nu ai nevoie de niciun fel de educație specială anterioară, de anumite credințe, experiență sau un anumit mod de viață.

Curiculum detaliat pentru primul an

Primul an începe cu un atelier despre creație, un nou început (inspirat de antropozofie). Ne vom folosi de diferite mituri ale creației din toată lumea și vom simți prin ascultare și parțial prin interpretare cum suntem conectați cu omenirea. Vei face un desen despre vremurile în care „totul era în regulă” în propria ta copilărie sau în imaginație.

Cel de-al doilea atelier este despre arhetipuri și cum le regăsim în noi înșine. (inspirat de Ko Vos care a oferit ateliere în Tasso, precum și în S.R.N.). Aici are loc o călătorie ghidată unde vor fi găsite bătrâna și înțeleapta bunică, regele, călugărul și cerșetorul precum și feminitatea și masculinitatea.

Cel de-al treilea atelier este despre cel de-al doilea mit al creației din biblie, incluzând decăderea, moment în care corpul este modelat. Aceasta este despre terapia primei cauze și despre corp. (inspirat de antropozofie și terapia vieților trecute, prescurtat TVT). Corpul ca final al proceselor sufletului. Vom face diferite călătorii ghidate și desene.

Cel de-al patrulea atelier este despre suflet și polarități (inspirat de antropozofie și Trisha Caetano).

Al cincilea atelier este despre identitate, gânduri și convingeri, despre corpul mental (inspirat de antropozofie și TVT).

Al șaselea atelier este despre Chakre și cum să lucrăm cu ele (inspirat de Tineke Noordegraaf, Vindecările cu animale prin chakre). Aici, ca student vei învăța să lucrezi pe tine și vei primi temă.

Cel de-al șaptelea atelier, cel de încheiere pentru primul an de studiu, tratează vindecarea ca profesie și propriile posibilități pe care le ai în acest domeniu (inspirat de Hans ten Dam).

Pe parcursul acestor ateliere au loc demonstrații ale modului de lucru iar tu și ceilalți studenți veți fi clienți în cadrul sesiunilor de terapie pentru a trata subiectele ieșite la iveală în timpul atelierelor.

Așa cum poți observa, acest mod de lucru nu doar pune la dispoziție demonstrații ale modului de lucru și al terapiei primei cauze, ci începe de la „omenire în general” la „tine ca persoană” și de la corp, la suflet și la spirit. După parcurgerea acestui an te poți hotărî dacă acest an tranformațional a fost doar pentru creșterea ta personală, dar nu dorești să parcurgi drumul către a deveni terapeut. În același timp, poate să devină mai clar pentru tine că vrei să devii terapeut și să te decizi să continui cursul și să obții diploma de terapeut.

Dacă te hotărăști că vrei să devii terapeut și progresul pe care îl faci, împreună cu implicarea ta recomandă acest lucru, la sfârșitul primului an ai de scris un eseu cu temă deschisă despre experiențele tale când ai fost client dar și ca student al acestui prim an. Eseul împreună cu contribuția ta la fiecare atelier (comentariile, experiențele împărtășite, vizualizările și înțelegerea exprimată) duc la evaluarea care decide dacă ai abilitatea să treci de la perspectiva de client a primului an la cea de terapeut a celui de-al doilea an.

Al doilea an

Pe parcursul celui de-al doilea an vei învăța tehnicile și le vei practica pe parcursul atelierelor și între acestea. În timpul acestui an vei experimenta și învăța despre:

 • tehnici asociative;
 • procesarea traumei;
 • procesarea traumelor cronice;
 • moartea și cum să lucrezi cu sufletele și părțile de suflete care au rămas blocate pe tărâmul sufletelor;
 • tehnici disociative despre atașamente și pseudo-obsesori și despre copilul interior;
 • procesarea traumei la naștere, pe durata intrauterină, concepția;
 • diferite tipuri de integrare folosind tehnicile asociative și disociative: traumele vindecate pentru aici și acum, lucrul cu energiile, casa sufletelor, întâlnirea dintre viețile trecute și armonizarea lor.

În timpul acestor ateliere au loc demonstrații și practică directă precum și predare teoretică, călătorii de grup și sesiuni de întrebări și răspunsuri. La sfârșitul celui de-al doilea an va trebui să treci printr-o examinare scrisă care va consta din întrebări și una practică în care vei fi terapeut sub supraveghere pentru un client din afara grupului de terapie.

Al treilea an

Aici voi începe cu un atelier despre problemele moștenite: darurile primite de la membrii de familie, legăturile karmice cu aceste persoane și probleme. Reuniunea rezultată din propria karmă și cea a familiei este de fiecare dată impresionantă precum și posibilitatea de vindeca sute de ani de karma de familie.

Următoarele ateliere abordează convingerile și polaritatea. Vei învăța cum să construiești o secvență de vieți asemănătoare și după aceea să sari la opusul lor. Începutul are loc la un pol iar compensarea și supracompensarea au loc la sfârșitul paradoxului atunci când convingerea este o profeție care se auto-împlinește. Începem cu o situație precisă, urmărim manifestarea ei în copilărie, în perioada intrauterină și mergem înapoi către rădăcină și către celălalt pol, iar apoi facem integrarea.

Și, de asemenea, vor fi două ateliere cu profesori invitați. Ei vor prezenta subiecte asupra cărora voi, studenții vă exprimați interesul și au legătură cu terapia primei cauze.

Ultimul atelier, de încheiere, durează o săptămână și încheie ciclul sau mai bine spus: îl transformă într-o spirală. În cadrul lui este identificată trauma primară, de cele mai multe ori în legătură cu o convingere (și comparată cu decăderea), este procesată și privită din perspectiva unui factor important al creșterii și dezvoltării unei entități.

La final, este făcută ghidarea în cadrul sesiunii spirituale. Viața dintre vieți și experiența creației și a decăderii relevă miturile noastre personale, și este o comparație minunată să le punem alături de miturile de la începutul cursului.

Încorporare naturală

Sentimentul predominant al acestui curs, percepția pe care o lasă este mai mare decât cea a unui proces în care înveți niște aptitudini. Desigur, terapia primei cauze este prin sine deja o terapie trasformațională. Acest program de studiu și etapizarea lui specifică este menită să fie o probă, o încercare care să încorporeze terapiei primei cauze un ritm apropiat de cel al naturii.

În călătoria ta de a deveni terapeut vei dobândi cunoștințe și experiențe care la sfârșitul acestor trei ani de studiu, când vei primi diploma, îți vor oferii reala posibilitate de a:

 • conduce sesiuni de atenție focalizată;
 • merge la sursa problemei, fără să te blochezi în a trata simptome (cu rezultate pentru o viață);
 • folosi metodele de vizualizare ca metode de inducție și de creare a punții către momentul primei cauze;
 • explora momente și vieți întregi într-un mod plin de sens;
 • identifica când să te aștepți la traume din copilărie, traume din alte vieți sau atașamente și cum să procedezi păstrând în același timp o atitudine deschisă către alte posibilități;
 • obține o eliberare catartică la nivel mental, emoțional și al corpului;
 • desăvârși, reîntări și ancora rezultatele catartice;
 • integreza rezultatele în prezent;
 • găsi, elibera și întări resursele pozitive al clientului cum ar fi viziuni, talent, abilități, îndemânări;
 • face clientul să se simtă mai mult ca acasă în propria viață, mai capabilă să și-o conducă;
 • crește calitatea vieții clienților și sentimentul fericirii.

Dezvoltare personală

Propriei tale dezvoltări i se vor acorda în mod direct aproximativ 72-88 de ore de terapie personală în care îți vei rezolva propriile probleme.

Proces continuu de perfecționare

După absolvire, călătoria ta va continua și calitatea profesării și dezvoltării tale vor fi susținute prin ateliere anuale în cadrul Evadio.

De asemenea, opinia, comentariile și perspectiva ta sunt importante. De aceea, la finalul fiecărui an de studiu va avea loc o discuție deschisă în care studenții își vor prezenta perspectiva și comentariile la adresa activității îndrumătorului. O trecere în revistă a anului trecut va fi făcută înainte de începerea unuia nou.

În plus, ești încurajat să devii membru Earth ca student pe parcursul studiului din al doilea an și dacă îți va fi posibil să participi la cel puțin un eveniment organizat de Earth o dată la doi ani (convenție anuală sau congres mondial). În funcție de oportunitățile apărute pe parcurs vei putea beneficia eventual de schimburi de studiu cu studenți și profesori de la alte școli.

Informație suplimentară

Începând din anul 2016 Școala Evadio România și programul de studiu au recunoașterea Asociației Europene pentru Terapie prin Regresie (EARTh).

Folosește datele de contact, sunt la dispoziția ta pentru orice informații suplimentare despre călătoria de a deveni terapeut.