Terapia primei cauze

Problemele

Te poți găsi sub influența unor probleme inexplicabile, repetitive sau dificile. Acestea la rândul lor s-ar putea să îți afecteze:

  • starea de sănătate;
  • relațiile cu persoanele la care ții sau care au influență asupra ta;
  • cariera, cum sunt bolcajele insurmontabile sau declinul inexplicabil;
  • sentimentul de împlinire de sine;
  • stabilitatea emoțională, cum sunt adicțiile.

Punctul de început

Acest moment este important în terapia primei cauze, fiind considerat momentul primei cauze. Prima cauză a problemei tale își va genera continuu efectele către aici și acum. Per ansamblu, te influențează în mod direct sau într-un mod indirect prin circumstanțele vieții tale.

Tu, cu ajutorul terapiei primei cauze poți găsi acest moment, oriunde este el. Apoi, vei putea să îl integrezi ca pe o experință. Astfel, efectele pe care le genera anterior asupra ta de aici și acum vor înceta. În acest fel, efecte noi benefice vor putea începe să se manifeste.

Sesiunea de terapie

Terapia primei cauze are loc doar în cadrul unei întâlniri directe. Această întâlnire este numită sesiune de terapie. Vei avea oportunitatea să-ți explorezi problema. Astfel, terapeutul te va ghida pas cu pas către prima cauză și apoi către vindecarea care se află deja în interiorul tău. Acestea fiind spuse, procesul terapeutic se desfășoară în cadrul unei conversații cu patru etape:

  1. interviul biografic (doar în cadrul primei întâlniri);
  2. sesiunea de atenție focalizată;
  3. sesiunea de terapia primei cauze;
  4. recomandări și răspunsuri la întrebări după terapie.

Obiectivul

La începutul sesiunii îți vei alege obiectivul pentru sesiunea de terapie. Apoi, terapeutul te va ghida pentru a face problema mai clară dacă acest lucru este necesar. În timpul sesiunii îți va deschide drumul către călătoria care te va ajuta să îți rezolvi problema. În plus, pe lângă rezolvarea problemei specifice poate avea loc în același timp și rezolvarea unui obiectiv mai larg, mai general. La final, prin rezolvarea problemei pe care o ai, vei dobândi mai multă putere, mai multă independență, auto sustenabilitate și calitatea unei ființe umane mai conștientă de sine.

Lectură suplimentară

Pentru mai multe informații te rog să citești secțiunile Transformă și Susține. Dacă ești la primul contact cu terapia primei cauze, te rog de asemenea să consulți și rubrica Primul contact.