Acțiune

Gândurile

Ai prea multe lucruri la care te gândești. Multe gânduri îți ciugulesc atenția. Multe posibilități par să fie disponibile. Sau poate o multitudine de gânduri și înțelesuri te blochează. Ca rezultat, aproape pare că nu mai ai ieșire. Începi să te pierzi în bucla dintre tiparele mentale și posibilele variante de rezolvare a situației. Este o cale de ieșire din acest mod de gândire care consumă o cantitate mare de energie. Îți poți elibera mintea folosindu-ți corpul. Și asta o poți face trecând la acțiune.

IMPORTANT!!!: Dacă te găsești tulburat de gânduri care duc la acțiuni ce i-ar răni pe alții sau pe tine cere imediat ajutorul și nu acționa pe baza acestora.

Altfel, fă pași în direcția expimării gândurilor tale prin acțiune.

Acțiune

Începând să acționezi poate părea ca o dificultate insurmontabilă în sine. Cum să începi? De unde să începi? Ce să faci? De fapt, să îți pui în continuu întrebări nu te ajută foarte mult și nici nu prea contează. Ceea ce contează este să iei în considerare două aspecte în același timp: abordează o perspectivă de acțiune pas cu pas și acordă atenție unui obiectiv foarte important: să continui acțiunea pe care o începi pentru o perioadă de timp consistentă fără întreruperi.

Perseverența

Este important să păstrezi o atitudine de a trece la acțiune chiar dacă nu pare să te ajute prea mult din prima, pentru că în același timp ai o unealtă foarte utilă: abilitatea de a acorda atenție. Deci, fă în așa fel încât să fie important pentru tine să acorzi atenție. Acordă-ți atenție în timp ce în mod activ urmărești efortul de a acționa. Cel puțin vei obține direcții clare, indicii conștiente despre cum ești influențat efectiv de problema de a trece la acțiune. Astfel, lucrurile pe care nu poți să le faci vor ieși la suprafață mult mai clar. Și ele pot de asemenea să adcuă indicii către o cale de ieșire din această situație, sau să îți confirme că te lovești de o problemă care, de fapt, îți controlează viața.

Rezultatul

Indiferent de rezultat, mai multă claritate va fi prezentă în viața ta. Această claritate poate să îți ofere o posibilă cale de a trece prin și dincolo de problemele pe care le ai, sau îți va oferi situații valoroase ce pot fi folosite în procesul terapeutic în cazul în care indiferent ce faci, problemele pe care le ai continuă să îți controleze viața.

Lectură suplimentară

Pe deasupra, dacă adopți o atitudine deschisă la minte, noi moduri de acțiune pot să reiasă. Pentru a citi mai mult despre deschidere, accesează te rog rubrica Deschiderea.

<< Pasul 1       < Pasul 2 >      Pasul 3 >>