Accentele

Sfârșitul ca un nou început

Sesiunea de terapia primei cauze s-a încheiat. Simți surescitare în urma tuturor noilor miresme ale sinelui, de noi gânduri, noi sentimente și poate întrebări. Dă-ți răgaz, mergi cu noul și ai mai multă grijă de tine. Pentru ca întradevăr să întărești accentele benefice doar fă următoarele lucruri simple în cele trei zile de după sesiune:

  • bea suficiente lichide;
  • odihnește-te;
  • urmează-ți inima;
  • ferește-te de situații stresante;
  • ocupă-ți timpul cu activități plăcute și relaxante.

Cu alte cuvinte, păstrează-ți mintea liberă și fără sarcini, corpul relaxat și îngrijit iar sufletul implicat urmând pornirile inimii.

Păstrează pentru tine însuți

În plus, pentru a lăsa noile experiențe să se așeze fără să fie perturbate, nu împărtăși cu alții experiența avută în timpul terapiei în următoarele șapte zile sau mai mult dacă poți. Dacă simți nevoia, te încurajez să scrii trăsăturile pe care le-ai primit în timpul sesiunii și care acum îți vin în sprijin și îți dau putere. Scriindu-le, te ajută să le accentuezi și să le cuprinzi mai bine pentru a le putea folosi mai repede în mod conștient. În ultimul rând, dar deloc lipsit de importanță, anunță-mă în cazul în care ai simptome emoționale sau somatice care persistă și au legătură cu sesiunea recent încheiată.

Simptome după încheierea sesiunii

Simptomele somatice și emoționale noi sau asemănătoare nu sunt neobișnuite după sesiune. Pe de o parte s-ar putea să aibă nevoie doar de o supapă pentru a se elibera. Pe de altă parte pot să atragă atenția asupra unui aspect descoperit în timpul sesiunii care are nevoie de mai multă atenție. Și la sfârșit dar nu în cele din urmă au nevoie să fie exprimate în activitățile tale de zi cu zi.

În alte ocazii semnalează că o altă scurtă sesiune este necesară pe același subiect. Dar de cele mai multe ori o sesiune adresează pe de-a întregul contractul terapeutic. Totuși, sunt unele cazuri care au nevoie de mai multe sesiuni:

  • simptome asemănătoare doar nu identice pot să apară care au legătură cu traume repetate în același loc al corpului;
  • o nouă problemă iese la suprafață după ce problema prezentă a fost rezolvată, asemănător cu felul în care sunt aranjate foile de ceapă;
  • probleme complexe interconectate care necesită atenție dedicată, pe rând.

Trăiește-ți viața așa cum ți-o oferă fiecare clipă

Acestea fiind spuse, vei deveni nou și vei începe să experimentezi noile părți din tine. Și la fel ca și înainte de sesiune vei avea nevoi, probleme, dorințe, speranțe, obiective, căutări, întrebări și așa mai departe doar că unele noi sau ușor diferite. Una din ele ar putea fi să îți trăiești viața așa cum ți se dezvăluie. Într-un mod natural noi scopuri vor lua formă cu propriile lor provocări, intrigi, sentimente, gânduri și experiențe formând la un loc un nou minunat tu. La fel de minunat cum ești acum dar nou și revigorat atât cât îi vei da voie.

Lectură suplimentară

Fără lectură suplimentară, fără alte întrebări sau analize, accentuează transformarea benefică lasând-o pur și simplu să se manifeste și să se așeze.

<< Pasul 14       < Pasul 15 >      Pasul 16 >>